III DIADA EBRENCA – FESTA MAJOR LA RÀPITA

La 3a Diada Ebrenca deixa imatges per al record amb la trobada de Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i Los Xics Caleros.

Fotografia: Isaac FerréLo passat diumenge dia 26 de juliol va tenir lloc la 3a Diada Ebrenca, que es va celebrar a les 11h a la Plaça del Cóc de Sant Carles de la Ràpita. La diada ens aplegava a dues colles de les Terres de l’Ebre: los Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i Los Xics Caleros.

Lo tret de sortida el vam donar a les 10.30h amb una cercavila de la nostra colla amb la colla gegantera de la Ràpita. Un cop a plaça, los BlauDelta vam obrir la diada amb un pilar de quatre (pd4) seguit d’un quatre de sis amb l’agulla (4d6a); un castell que, si bé la temporada passada se’ns resistia, ara s’ha convertit en una de les nostres apostes més solvents. En segona ronda, vam tornar a apostar per la gamma alta de 6 i vam estrenar una nova alineació del dos de sis (2d6) que, lamentablement, va quedar en intent a l’entrada d’enxaneta. Un cop passat l’ensurt, però, ens vàrem aixecar amb força i ganes de concloure la nostra diada ben amunt i vam descarregar un tres de sis amb l’agulla (3d6a) i un tres de sis (3d6) en ronda de millora. Vam concloure l’actuació amb dos pilars de quatre (2 pd4) simultanis en què vam desplegar les banderes locals, un dels moments més aclamats pel públic.

Fotografia: Isaac FerréPer la seva banda, Los Xics Caleros van firmar una molt bona actuació descarregant 2pd4, un 4d6a, un 3d6a i un 2d6 en segon intent. La similitud en l’actuació de totes dues colles, gairebé calcada, i l’aposta per la gamma alta de 6 deixa veure el bon estat de forma del fet casteller a les Terres de l’Ebre. Això també va quedar demostrat per l’afluència de públic, més nombrós i més entregat a cada Diada Ebrenca.

Finalment, també vam viure amb especial emoció les mostres de germanor entre totes dues colles castelleres i la colla gegantera local, tant a la plaça com a la celebració posterior; gestos que demostren la consolidació del fet i els valors castellers a les zones de menys tradició.

Amb tot això, queda clar que cap esperar un molt bon segon tram de temporada castellera per part de les colles del sud.

Resultats:

  • Xiqüelos i Xiqüeles del Delta: pd4, 4d6a, i2d6, 3d6a, 3d6, 2pd4
  • Xics Caleros: pd4, 4d6a, i2d6, 3d6a, 2d6, pd4

 

VISITEU LA NOSTRA GALERIA D’IMATGES DE LA III DIADA EBRENCA AQUÍ

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.