Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i la Muixeranga de Vinaròs: Lo riu Sénia no és frontera

Los Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i la Muixeranga de Vinaròs van oferir este dissabte a les Cases d’Alcanar una actuació amb castells i figures de la muixeranga. Aquesta actuació estava emmarcada dins dels actes de la Diada del Turisme de les Cases d’Alcanar i va fer que moltes turistes que omplien el municipi durant aquests dies d’estiu s’interessin per l’espectacle.

La muixeranga i els castells són les dues construccions alçades típiques de País Valencià i Catalunya respectivament. El fet que Alcanar sigui el municipi de Catalunya limítrof amb el País Valencià va fer més emotiva aquesta actuació agermanadora de la cultura d’ambdues regions, ja que els lligams entre la muixeranga i els castells provenen dels mateixos inicis i prenen més significat en aquest territori de confluència i on es repeteix una vegada i una altra que “lo riu Sénia no és frontera”.

Després d’un inici de l’actuació plujós, la Muixeranga de Vinaròs va encetar la primera ronda amb la marieta, en segona amb l’aixecat de 4, en tercera la torre de 4, seguit del pinet doble o també dit pilar de 4 i finalment amb la darrera figura: la sènia.

D’altra banda, los Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, en primera ronda han descarregat un tres de sis. En segona ronda han fet un intent descarregat de quatre de sis i en tercera ronda un intent desmuntat de quatre de sis amb agulla.

Per acabar, en la ronda de pilars de comiat, la Muixeranga de Vinaròs ha fet el seu primer pilar de quatre de la seva història, mentre que els “Blau Delta” han fet també un pilar de quatre en el que han desplegat un domàs en contra la plataforma de gas Castor que va provocar nombrosos moviments sísmics aquest hivern i que se troba situada dintre el mar tot just al davant de les platges del municipi.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.