Diada de primavera estrenada #deltebrede6

La Plaça 20 de maig de Deltebre ha estat, aquest diumenge dia 18 de maig, la seu de la Diada Castellera de Primavera, dins les celebracions de les Festes de la Segregació del municipi. Aquesta Diada de Primavera és la primera de la temporada per a la colla castellera dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i és la que pretén marcar el tret de sortida de la nova temporada per als castellers del Delta de l’Ebre.

A les 12:00 del migdia, davant de l’Ajuntament s’hi donaven cita els amfitrions, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, acompanyats dels Castellers de Les Roquetes i dels Castellers de Gavà.

Els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta han donat inici a la primera ronda amb un quatre de sis, amb moltes estrenes a troncs. El castell s’ha mostrat molt parat fins la carregada. Després s’ha despenjat la canalla, tot i això, s’ha pogut descarregar la resta del castell. En segona ronda s’han atrevit amb el tres de sis amb agulla, un castell que no havien presentat mai i que els ha servit per a ampliar el seu repertori i superar la gamma de castells presentada en la diada del seu bateig. El castell s’ha treballat molt tant a tronc com a pinya en la descarregada. En tercera ronda, han plantat el 4 de sis amb agulla que no han pogut carregar. Per acabar han descarregat un pilar de 4. El balanç, per als Blau Delta, tot i els problemes, és positiu, degut al nombre de camises noves, l’estrena del 3 de 6 amb agulla amb èxit i els nombrosos canvis a troncs. La propera cita el 31 de maig en el marc de la Fira del Vi a Amposta, que actuaran en solitari.

D’altra banda, els Castellers de les Roquetes, a primera ronda han descarregat un solvent tres de sis amb agulla. En segona ronda un quatre de sis molt estable que fa pensar que es pot pujar un pis més. I tercera ronda un intent desmuntat de dos de sis. Aquest castell ha estat la segona vegada que s’ha intentat aquesta temporada, una d’elles amb èxit. En la ronda de repetició, els de la camisa gris han fet un intent desmuntat de tres de sis que no s’ha descarregat a causa del cansament d’una diada llarga. Per als Castellers de Les Roquetes, ha estat un dels desplaçaments més llargs de la seva història i la tècnica els ha agradat molt visitar les Terres de l’Ebre en aquesta Diada de Primavera.

Els Castellers de Gavà a primera ronda han descarregat un tres de sis molt treballat. A segona ronda han descarregat un tres de sis amb agulla que ha fet suar molt a la pinya i que s’ha hagut de treballar molt des de baix. En tercera ronda els blaus de Gavà pretenien presentar el quatre de sis, però per falta d’efectius s’han decantat per la torre de cinc que ha estat descarregada sense problemes. Els blaus estan molt satisfets perquè en aquesta diada de Deltebre han pogut recuperar el pilar de dones que ha estat amb el que han tancat la seva participació. Valoren positivament la seva participació en aquesta diada i marxen contents amb ganes de tornar a coincidir amb les colles d’avui.

Finalment, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta han batejat a 26 nous castellers de la colla i ho han celebrat amb la tradicional remullada i tirant-los arròs de la marca que els patrocina, Arròs Montsià.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

One Comment

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.