1r ANIVERSARI DELS XIQÜELOS I XIQÜELES DEL DELTA

Los Xiqüelos i Xiqüeles del Delta celebrem la diada del nostre primer aniversari descarregant el primer 2d6 de la nostra història.

Ja fa un any que la colla castellera del Delta de l’Ebre vam aconseguir els galons necessaris per a ser reconeguts com a colla castellera de ple dret per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Per a celebrar-ho, aquest dissabte passat vam organitzar una diada castellera al municipi d’Amposta, on hi van participar com a colles invitades els Xiquets del Serrallo (Tarragona) i els Xiquets de Vila-seca.

Com l’any anterior, va sorprendre la bona rebuda del públic ebrenc a aquesta diada que va omplir la Plaça del Mercat d’Amposta i va ambientar els carrers d’un to festiu.

Després de consolidar els castells bàsics de sis durant aquest any, els BlauDelta vam voler fer un pas endavant i estrenar el dos de sis (2d6) que vam portar en segona ronda. La torre va pujar amb molt ofici, mantenint-se, i tot i un petit dubte de la canalla la vam descarregar i celebrar, al completar-la al primer intent. En primera ronda vam descarregar un treballat tres de sis amb l’agulla (3d6a), que s’havia obert un pèl de segons, i pel que fa a la tercera ronda vam descarregar el quatre de sis (4d6). A la ronda de pilars de comiat vam descarregar el pilar de quatre aixecat per sota (pd4ps). Per finalitzar la diada, vam descarregar deu pilars de tres; mostrant les banderes dels pobles dels membres de la colla. Imprescindible l’ajuda de les altres colles per aquesta dedicatòria. Aquest resultat representa la millor de la diada de la història per a colla ebrenca. 

Pel que fa als Xiquets del Serrallo, van demostrar el seu nivell portant dos castells de set i mig fora de Tarragona, cosa que feia 15 anys que no aconseguien. Van descarregar el 3d7, 5d7 i 4d7a. En ronda de pilars, van completar un vano de 5 (dos pilars de quatre amb un pilar de cinc al mig). 

Finalment, els Xiquets de Vila-Seca van tancar una bona actuació descarregant el 5d6 en primera ronda. Després van intentar dos cops el 2d6, tenint que desmontar-lo dos cops. Van completar l’actuació amb un 4d6a i en ronda de millora, van descarregar un 3d6. En ronda de pilars 2 pilars de 4.

En acabar la diada, Isaac Herrera, cap de colla dels Xiquets del Serrallo comentava que valoren molt positivament la diada i va destacar el fet de portar fora de Tarragona dos castells de set i mig. També van valorar el bon ambient i el nombre de camises (nombre de castellers) que van portar a una diada fora de casa, fet que els va permetre aquests castells.

Per part del cap de colla dels Xiquets de Vila-Seca, valoren la consolidació del cinc de sis. De tota manera, lamenten no haver descarregat el 2d6, tot i que mostrava bones mides.

Agustí Grau, cap de colla dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, es mostrava molt content per haver descarregat el 2d6 en el seu primer intent i cop a la seva història. Valora que la colla havia fet un gran treball als assajos. A més a més, es mostrava molt satisfet del nombre de camises a la seva diada, cosa que els va permetre disposar d’unes grans pinyes. Finalment, el cap de colla dels Blaudelta va voler remarcar que és tot un orgull haver descarregat en el primer intent cada castell nou, fins a cinc castells des de la seva curta història.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.