II DIADA CASTELLERA DEL SAFAREIG

Los Xiqüelos i Xiqüeles del Delta donem el tret de sortida a la temporada en una diada a Barcelona.

Els del Delta vam signar una bona actuació descarregant tots els castells i estrenant posicions a tronc i pinyes. Amb aquesta actuació, hem marcat el tret de sortida de la nova temporada a la vegada que hem assentat les bases de consolidació de la feina feta l’any passat.

El local social dels Castellers de la Sagrada Família ha estat, este diumenge, la seu de la 2ª Diada Castellera del Safareig que organitza la colla dels Castellers de la Sagrada Família. Aquesta diada ha estat la segona de la temporada per als barcelonins i la primera per als castellers del Delta de l’Ebre.

A la una del migdia, davant del local social s’hi donaven cita els Castellers de la Sagrada Família (els amfitrions), els Castellers d’Esparreguera i els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.

Els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, en primera ronda, vam presentar un solvent 3 de 6 amb agulla (3d6a). Este castell va ser el que més vegades vam portar a plaça l’any passat i representa fins a dia d’avui una aposta segura ja consolidada. En segona ronda vam apostar pel 4 de 6 (4d6); castell que va presentar-nos problemes durant bona part de l’inici de la passada temporada 2014. Finalment, en tercera ronda vam descarregar un 3 de 6 (3d6) molt ferm i estable. Per a acabar d’arrodonir la diada, els Blaudelta vam donar la benvinguda a la diada amb dos pilars de 4 (pd4) simultanis i vam concloure-la amb un pilar de 4 aixecat per baix (pd4ps). Segons Agustí Grau (cap de colla dels Xiqüelos i Xiqüeles), amb aquests tres castells i pilars descarregats, la colla castellera del Delta se’n va anar de Barcelona amb molt bon gust de boca i amb la satisfacció d’haver estrenat castellers en posicions de troncs i pinya i havent assentat les bases per a ampliar les mires de cara a altres construccions i objectius. 

4d6 Blaudelta
4d6 Blaudelta

D’altra banda, els Castellers de la Sagrada Família també van signar una bona actuació descarregant un 4 de 7 amb agulla en primera ronda, un 5 de 7 en segona ronda, un 4 de 7 en tercera i un pilar de 5 de comiat.

Finalment, els Castellers d’Esparreguera tampoc es van quedar enrere i en primera ronda van descarregar un 4 de 7, en segona van fer un intent desmuntat de 5 de 7 que van repetir i descarregar amb èxit en la mateixa ronda, un 4 de 7 amb agulla, i dos pilars de 4 de comiat.

La diada va acabar amb un dinar de germanor i posterior festa amb jocs per a la canalla.

3d6a Blaudelta
3d6a Blaudelta

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.