Assemblea General Ordinària

Aquest dissabte, 15 de febrer, a les 19:00 l’Assemblea General Ordinària de la colla Xiqüelos i Xiqüeles del Delta

Sent data de trobada i de inici de temporada, l’AGO d’enguany a Xiqüelos venia marcada per una assemblea general extraordinària en que la junta directiva, i per tant, l’equip tècnic, presentava la seva dimissió en bloc. Bàsicament els motius són personals, principalment per motius professionals i familiars. Es va obrir un període entre aquesta assemblea extraordinària i la ordinària per a que es pugui confeccionar un nou equip per la següent temporada.

Tot i que, en la assemblea extraordinària, hi va haver una proposta, aquesta es va retirar, també per motius personals. Així les coses, ens presentàvem a la AGO sense cap candidatura. Després de llegir les memòries de les juntes directives i tècniques, el secretari va plantejar a la colla la situació i va oferir una proposta de solució, consensuada en una reunió de junta recent i ratificada finalment per l’assemblea.

La colla serà regida per una junta gestora interna. Seguiran fent tasques administratives bàsiques, però queda a la mà de la colla la realització de tasques de diferents projectes de la colla, com ara la diada a Andorra o la organització de la Trobada de colles del Sud de 2020. També es va posar un termini màxim de sis mesos fins a la celebració d’una nova Assemblea General per decidir l’estat de la colla. Respecte a l’equip tècnic, encara que es podien veure persones que podrien prendre part de diferents tasques, no s’ha definit un equip com a tal.

Com deia, l’assemblea va ratificar aquesta solució. Significa que la colla té una crisi. Subseqüent a la crisi de persones que participen de la colla a fer castells, també hi ha una crisi a persones que volen assumir tasques, rols i responsabilitats dintre de la colla. Igualment, les vora trenta persones que van assistir-hi tenien ganes d’assajar ja aquest proper dimarts. S’hauria de destacar que aquest nivell d’assistència és igual a moltes colles de sis, de set i de vuit. Representa el nucli dur, el fidel i del que s’haura de nodrir la colla en un futur immediat.

Personalment, no puc evitar recordar el cas dels castellers del Poble Sec, que van viure una situació similar. I no els hi va anar gens malament.

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.